از زمان گذشته تا به امروز در ساخت انواع سازه و ساختمان ها، از مصالح و تجهیزات بسیار گوناگونی به کار برده می شود که از جمله این مصالح می توان به فولاد، بتن، میلگرد، بلوک سیمانی، سنگ، فلز، شیشه، آهن، آجر و غیره اشاره نمود. به کار بردن تمامی این مصالح در ساخت و ساز بدون چسبندگی آن ها به یکدیگر غیر ممکن بوده و جهت اتصال آن ها باید از چسباننده های مناسب در این حرفه استفاده نمود. ملات های ساختمانی یکی از اصلی ترین و مهم ترین چسباننده های موجود در انواع ساخت و ساز هستند و بر اساس کاربرد به انواع گوناگونی نیز تقسیم بندی می شوند.
در این مقاله نیز قصد داریم تا با انواع ملات و کاربرد هر کدام از آن ها آشنا شده و به طور مجزا آن ها را مورد بررسی قرار دهیم. پس در ادامه مطالب همراه باشید.
ملات چیست؟
ملات ساختمانی، در واقع چسبنده ای است که جهت اتصال مصالح ساختمانی در این حرفه به کار برده می شود و ماده ای خمیری شکل است که پس از خشک شدن، سبب چسبندگی مصالح ساختمانی به یکدیگر و استحکام و مقاومت سازه می شود. ملات های ساختمانی دارای انواع گوناگونی بر اساس کاربرد هستند و با اتصال تمامی اجزای ساختمانی به یکدیگر، پیکربندی ساختمان را بسیار مستحکم کرده و مقاومت آن را در برابر آسیب ها افزایش می دهند. به طور کلی ملات ها از ترکیبات بسیار متفاوتی ساخته شده و با توجه به کاربردشان در ساخت و ساز، از چسب و افزودنی های گوناگونی در آن ها به کار برده می شود.
ملات های ساختمانی علاوه بر چسباندن مصالح ساختمانی به یکدیگر، فضا ها و حفره های خالی موجود در پیکره ساختمان را نیز پر کرده و نیروی وارد شده بر دیواره ساختمانی را به طور کاملاً یکنواخت پخش می کنند.
انواع ملات و کاربرد هر یک
ملات های ساختمانی بر اساس ترکیبات و کاربرد خود دارای انواع متفاوتی هستند که از جمله انواع آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
ملات گچی
ملات گچی یکی از پرکاربرد ترین ملات های استفاده شده در انواع ساخت و ساز است و دارای ترکیب آب و گچ می باشد. ملات گچی پس از قرارگیری در هوای آزاد به سرعت خشک شده و بلافاصله پس از ترکیب استفاده می شود.
از جمله کاربرد های ملات گچی می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- نازک کاری بخش های داخلی ساختمان
- گچ بری داخلی ساختمان
- تمیزکاری و سفیدکاری
- پوشش دهی سطوح داخلی ساختمان
- تزیین سقف و دیوار داخلی
ملات ماسه و سیمان
ملات ماسه و سیمان نیز یکی دیگر از پرکاربرد ترین ملات های استفاده شده در ساخت و ساز های گوناگون است و دارای ترکیباتی از سیمان و ماسه های رودخانه ای می باشد. درصد ترکیب ماسه و سیمان در این ملات نیز بسته به شرایط آب و هوایی و نوع ساخت و ساز بسیار متفاوت بوده و به دلیل چسبندگی بالای این ملات، به عنوان بهترین ملات ساختمانی شناخته می شود.
از جمله کاربرد ملات ماسه و سیمان می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- بندکشی داخلی
- کاشی کاری
- درز بندی
- سنگ فرش
- سرامیک کاری
- دیوار چینی
- بندکشی های نازک و پهن
ملات گچ و خاک
ملات گچ و خاک از جمله قدیمی ترین ملات های به کار برده شده در ساختمان سازی است و دارای ترکیب گچ و خاک می باشد.
از جمله کاربرد ملات گچ و خاک می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- ساخت طاق
- پوشش دهی دیواره های داخلی ساختمان
- تیغه زنی
ملات ماسه آهک
همان طور که گفته شد تمامی ملات ها دارای یک ماده چسبنده و یک ماده پرکننده و افزودنی هستند که در ملات ماسه آهک نیز آهک به عنوان ماده چسباننده و ماسه به عنوان ماده افزودنی به کار برده می شود. این نوع ملات نسبت به دیگر ملات های ساختمانی از مقاومت پایین تری برخوردار بوده و بیشترین کاربرد آن در مناطق مربوط می باشد.
از جمله کاربرد ملات ماسه آهک می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- اندود سطوح
- آب انبار
- سنگ چینی
ملات ماسه و گچ
ملات ماسه و گچ نیز یکی دیگر از ملات های به کار برده شده در ساخت و ساز های گوناگون بوده و در آن از ترکیبات ماسه و گچ به کار رفته است.
از جمله کاربرد ملات ماسه و گچ می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- زیرسازی اندود ها در مناطق ساحلی و رودخانه ای
ملات ساروج
ملات ساختمانی ساروج نیز یکی دیگر از قدیمی ترین ملات های به کار برده شده در انواع ساخت و ساز است و دارای ترکیبات خاکستر، خاک رس، آهک، گل و آب می باشد. نسبت ترکیب رس با آهک در این ملات، ۶ به ۴ است و در حال حاضر از این نوع ملات در ساخت و ساز های امروزی به کار برده نمی شود.
از جمله کاربرد ملات ساروج در گذشته می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- ساخت بنا های سنتی
- حوض و حوضچه ها
- حمام های قدیمی
- آب انبار های قدیمی
در پایان
مجتمع تولیدی بلوک راد، در زمینه تولید انواع بلوک سیمانی سبک و سنگین و همچنین بیش از ۱۲ نوع محصولات سیمانی _ بتنی و کول چاه، دارای بیش از یک دهه تجربه بوده و تمامی محصولات سیمانی و بتنی خود را در تیپ ها و اندازه های گوناگون و کیفیت های بسیار بالا به مشتریان عرضه می نماید. مشتریان می توانند جهت اطلاع از قیمت و چگونگی سفارش هر یک از محصولات این مجموعه، با شماره همراه 09123850017 تماس حاصل نموده و اطلاعات لازم را از کارشناسان ما دریافت نمایند.
بدون دیدگاه